Από την κατάρρευση του κτιρίου, έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι

Ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη της δεκαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην περιοχή Γκεσρ Σουέζ στην Ηλιούπολη του Καΐρου αποφάσισε η αιγυπτιακή δικαιοσύνη.

Με την ίδια απόφαση, διατάχθηκε η σύλληψη και όποιων ατόμων θεωρηθούν υπεύθυνα για τυχόν κατασκευαστικές παραβιάσεις στο κτίριο.

Στους πρώτους ορόφους του κτιρίου λειτουργούσε παράνομα εργοστάσιο παρασκευής ρούχων.

Μία Επιτροπή από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Στέγασης και Κτιρίων θα εξετάσει τα ερείπια της πολυκατοικίας για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης, αλλά και το κατά πόσο επηρεάστηκαν τα κοντινά κτίρια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Ο τοπικός τύπος αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες του κτιρίου είχαν διαπράξει πολεοδομικές παραβιάσεις στο κτίριο από το 2013 έως το 2017.

Αυτές οι παραβιάσεις περιελάμβαναν την εκμετάλλευση του υπογείου, του ισογείου και του πρώτου ορόφου υπό μορφή εμπορικής δραστηριότητας, με τη λειτουργία του εργοστασίου ενδυμάτων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν εκδοθεί επίσημες αποφάσεις για την άρση των παραβιάσεων, όπως μια επίσημη απόφαση το Μάρτιο για το κλείσιμο του παράνομου εργοστασίου, αλλά δεν εφαρμόστηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook