Μεταβολή του καιρού το διήμερο Τετάρτη 31/03 – Πέμπτη 01/04 με έντονα φαινόμενα στα νότια και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο Τετάρτη 31/03 και Πέμπτη 01/04 με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη 31/03 στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/03 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 01/04.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00 της Τετάρτης 31/03.

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της  Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Δείτε σε βίντεο την πρόγνωση της Κρήτης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook