Σεραφείμ Ρίζος: ''Λέτε ψέμματα κ. Βαρδάκη''

Ανέβηκαν οι τόνοι στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, όταν συζητήθηκε το θέμα των πειραματικών και πρότυπων σχολείων. Το συγκεκριμένο ζήτημα έφερε στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σπυριδάκης, ο οποίος ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αντώνη Βαρδάκη να ενημερώσει το σώμα αναφορικά με τη τηλεδιάσκεψη στην οποία έλαβε μέρος και η οποία αφορούσε στα συγκεκριμένα σχολεία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Διγαλάκης, η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αναστασία Γκίκα, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Εμμανουήλ Τζανάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Σοφία Μαλανδράκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης και ο καθηγητής Γεώργιος Καρυστινός, μέλος και αναπληρωτής προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων Κρήτης, ως εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κ. Βαρδάκης, παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι συμμετείχε σε μία τηλεδιάσκεψη που είχε οργανωθεί από τον κ. Διγαλάκη, για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. "Από την πλευρά του δήμου η τοποθέτηση αφορούσε τις κτιριακές παρεμβάσεις που έχει κάνει ο δήμος για να ενισχύσει το σχολικό περιβάλλον και ταυτόχρονα για τους μαθητές ώστε να τους προσελκύσει στο σχολικό περιβάλλον.  Στο 1ο γυμνάσιο και στο 7ο δημοτικό που προτάθηκαν από τον πρώην υφυπουργό για να γίνουν πειραματικά σχολεία, έχουν δοθεί πολλά χρήματα από τον δήμο Χανίων για να γίνουν αναβαθμίσεις των συγκεκριμένων κτιρίων. Εγώ από την πλευρά μου έθεσα θέματα που αφορούσαν τους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα τις οργανικές τους θέσεις. Εμείς είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και αφού ικανοποιούνται τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα". 

Ωστόσο, ο κ. Ρίζος στο άκουσμα των δηλώσεων του κ. Βαρδάκη, εξερράγη, τονίζοντας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ότι λέει ψέμματα καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εκφράσει την άρνηση της πάνω στο θέμα. 

Τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δαμιανάκης προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αφαιρώντας τον λόγο από τον κ. Ρίζο, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον κ. Ρίζο να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του.

Τελικά ο κ. Ρίζος ανακάλεσε τα λεγόμενα του, αναφέροντας ότι δεν ειπώθηκε όλη η αλήθεια από την πλευρά του κ. Βαρδάκη. "Αυτό που είπα ότι λέτε ψέμματα ίσως είναι ένας βαρύς χαρακτηρισμός και επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται θέματα, ανακαλώ αυτά που είπα. Όμως, οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων δεν εξέφρασαν απορίες αλλά την άρνηση τους έχοντας ένα ολόκληρο σκεπτικό, για το ζήτημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων", τόνισε ο κ. Ρίζος. 

Ο κ. Βαρδάκης παράλληλα δήλωσε "ποτέ δεν είπα ψέμματα, ρώτησα για τις οργανικές θέσεις των καθηγητών, έθεσα ερωτήματα για αυτά που άκουγα για τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία. Για να γίνουν δεκαπενταμελείς οι σχολικές αίθουσες αναζητούμε και έχουμε βρει κάποιους χώρους, έχουμε υποδείξει το 7ο δημοτικό και 1ο γυμνάσιο και τις αίθουσες του συγκροτήματος της Αμπεριάς, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν υπάρχει προσωπικό. Η εκάστοτε διεύθυνση μπορεί να βλέπει τα κτριακά αποθέματα όπου υπάρχουν και όταν αυτά δεν είναι διαθέσιμα μπορούμε να δεσμεύσουμε άλλους χώρους, όπως είναι οι ρώσικοι στρατώνες κλπ. Απλά πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφαλή μεταφορά μαθητών και καθηγητών σε αυτούς τους χώρους". 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook