Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων.

Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών εκπαιδευτικών  την  Πέμπτη 1 Απριλίου στη 1.00μμ πλ. Αγοράς

Να ανατραπεί ο αντιεκπαιδευτικός – αυταρχικός νόμος που περικόπτει χιλιάδες εισακτέους από τα ΑΕΙ – διαγράφει φοιτητές – επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Απρίλη. Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας!

Διεκδικούμε

 Δημόσια δωρεάν παιδεία

· Άνοιγμα όλων των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες, μαζικά εμβολιασμοί, τεστ, ιχνηλατήσεις, κ.ά.). Το τέχνασμα  της ατομικής ευθύνης και του selftesting δεν είναι η μαγική λύση.

·Τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία.

· Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

· Μαζικοί διορισμοί που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.

·Έκτακτη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

·Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ.  Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021.

·Η αστυνομοκρατία και η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσουν. 

Να απαλλαγούν οι μαθητές και οι πολίτες  απο τις άδικες  αναληθείς κατηγορίες.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook