Εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί – Τι πρότεινε ο κ. Βάμβουκας

“Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα στο πάρκο Άλκηστης Αγοραστάκη, υπάρχει ένα μικρό ξύλινο κτήριο γνωστό στους Χανιώτες ως ΠΙΚΠΑ. Αυτό το κτήριο είναι δωρεά του Καναδικού κράτους στις αρχές της δεκαετίας του “50” στα πλαίσια της βοήθειας που προσέφερε στην χώρα μας που είχε πληγεί από την Γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο.

Το κτήριο αυτό χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια για δράσεις πρόληψης υγείας, όπως κέντρο παιδικού εμβολιασμού, πρόνοιας, ψυχοπροφυλακτικής, για μαθήματα ανώδυνου τοκετού κλπ. Έχει παραχωρηθεί στην έβδομη υγειονομική περιφέρεια Κρήτης αλλά εδώ και δύο χρόνια έπαυσε να λειτουργεί, μετά την ειδοποίηση από τις υπηρεσίες του δήμου ότι πρέπει να αντικατασταθεί η στέγη από ελενίτ ως επικίνδυνη. Μάλιστα τελευταία δημιουργήθηκαν ανοίγματα στην σκεπή από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένο κτήριο με καταστροφή.

Προτείνω ο δήμος να έλθει σε επαφή με την έβδομη ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας Βάμου που έχει την ευθύνη του, και να αναλάβει ή να συμβάλλει στην αποκατάσταση της στέγης και την συντήρησή του, με την συμφωνία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συνεργασία των δύο φορέων ως ιατροκοινωνικό κέντρο, για δράσεις πρόληψης υγείας και πρόνοιας, διατηρώντας ταυτόχρονα στην πόλη μας ένα αποτύπωμα της νεότερης ιστορίας της”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook