Οι αγορές σε Ευρώπη πανηγυρίζουν την έγκριση προγράμματος λιτότητας στην Ιταλία, ενώ ανταπόκριση υπήρξε και στο spread των Ιταλικών δεκαετών ομολόγων τα οποία σημείωσαν πτώση, αν και από χθες σημειώθηκε μια παρέμβαση από την ΕΚΤ. Πάνω από 2% η άνοδος σε Γερμανία- Γαλλία

Και τα δυο γεγονότα βεβαίως είναι άνευ σημασίας καθώς το και άνω του 1,6% στο Λονδίνο. Στα 1,3676 δολάρια διαμορφωνόταν πριν από λίγο το ευρώ.

Ιταλικού δεκαετούς ομολόγου παραμένει υψηλά – πάνω από 6% – και αυτός είναι τόκος που δεν μπορεί να αντέξει καμία οικονομία.

Στην Αθήνα, η υποδοχή της νέας κυβέρνησης από το χρηματιστήριο ήταν νωθρή, εξέλιξη που αποτυπώθηκε στον τζίρο των συναλλαγών. Επιχειρήθηκε μια άνοδος με τραπεζικές μετοχές, ωστόσο το κλείσιμο ήταν αρνητικό με τον Γενικό
Δείκτη να κλείνει στις 755,65 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,86%. Στα 2,09 ευρώ η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με άνοδο 2,45%.

Τις μεγαλύτερες αποδόσεις σημείωσαν η μετοχή της MIG με απόδοση 13,07%, ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση το Ταχυδρομικό κατέγραψε άνοδο 14%.

Κέρδη 2,86% για την Alpha bank, Τράπεζα Κύπρου 1,07%. Αντίθετα πτώση 4,58% για την Eurobank, 3,53% για την Coca – cola , 1,05% για την ΔΕΗ. Στα 35 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook