Το μακεδονικό ντέρμπι ανάμεσα σε Πιερικό και Βέροια «άνοιξε» την Παρασκευή την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Football League, με την «Βασίλισσα του Βορρά» να παίρνει τη σπουδαία νίκη με 3-1 μέσα στην Κατερίνη.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη πέτυχε το «3Χ3» και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής, αφού ο Πλατανιάς παίζει την Κυριακή (13/11) στην Καλλιθέα.

Πάντως η ομάδα της Ημαθίας βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς (3’) όταν ο πρώην επιθετικός της Κουτσοσπύρος με κεφαλιά μετά από «ασσίστ» του Πέντα άνοιξε το σκορ (1-0), με το αποτέλεσμα να μένει έτσι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την καθολική υπεροχή και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 58’ με ατομική ενέργεια του Κάντι.

Στο 62’ ο Καλτσάς με σουτ έφερε την ανατροπή στο σκορ (1-2) για να «σφραγίσει» τη νίκη ο Ολαϊτάν με σουτ στο 74’.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Συμεωνίδης, Χατζηζήσης, Κωτσιόπουλος, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Ιντζόγλου, Μπλαζέφσκι (78’ Περουτζίνι), Θάνος (45’+2’ Κωνσταντινίδης), Πέντα, Κουτσοσπύρος.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Αμαραντίδης (80’ Γελαδάρης), Καλογέρης, Βεργώνης, Καλτσάς (86’ Τάντιτς), Φαρινόλα, Ολαϊτάν (90’+1’ Λαναρής), Κάντι.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook