Αλλαγές και με το μυαλό στη διάκριση των φύλων

Διαφορετικές διαδρομές θα ακολουθήσουν Microsoft και Apple όσον αφορά τους ψηφιακούς βοηθούς.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ανακοίνωσε την απόσυρση της Cortana σε IOS και Android, η οποία θα επικεντρωθεί στην προσφορά βοήθειας σε εφαρμογές παραγωγικότητας, όπως το Outlook και το Teams.

«Υπήρχε μία βεβαιότητα πως η Microsoft θα εγκαταλείψει την πελατο-κεντρική εκδοχή της Cortana. Η Alexa της Amazon και το Google Assistant είναι οι ψηφιακοί βοηθοί της αγοράς, αφήνοντας λίγο χώρο για αντιπάλους. Ακόμα και η παντοδύναμη Apple δυσκολεύεται με τη Siri παρά τις τεράστιες επενδύσεις για να αναπτύξει την πλατφόρμα. Η Microsoft πήρε τη λογική απόφαση να χρησιμοποιήσει την Cortana ως μία πλατφόρμα βοήθειας παραγωγικότητας, στενά συνδεδεμένη με τα επιχειρηματο-κεντρικά εργαλεία της και υπηρεσίες. Σταδιακά η Cortana θα ενσωματωθεί βαθιά σε συγκεκριμένες πλατφόρμες της Microsoft αντί να γίνει μία γενική ψηφιακή βοηθός σχεδιασμένη για όλα και για όλους», ανέφερε ο αναλυτής της εταιρίας ερευνών CSS, Ben Wood.

Όσον αφορά τη δεύτερη, η Siri θα αποκτήσει δύο νέες φωνές, ενώ θα μπει τέλος στην γυναικεία προεπιλογή, καθώς κατακρίθηκε προσφέροντας ένα προφίλ ότι οι γυναίκες «ίναι υποχρεωμένες, υπάκουες και ανυπόμονες να εξυπηρετήσουν την κάθε εντολή με το πάτημα ενός κουμπιού ή με μία αυστηρή φωνητική εντολή».

Έτσι, πλέον ο χρήστης θα επιλέγει τη φωνή της Siri εξ αρχής και δεν θα υπάρχει επιλογή από την Apple.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook