Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα κάνει σήμερα τη σχετική ανακοίνωση

Κάθε πολίτης στη Βρετανία θα μπορεί να κάνει δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα rapid test ακόμη και το σπίτι του. Αυτό είναι ένα από τα σχέδια του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, προκειμένου οι Βρετανοί να μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid.

Σύμφωνα με το BBC και την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ θα απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες του να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα στα τεστ Covid που θα χορηγούνται δωρεάν. Στόχος της κυβέρνησης του Λονδίνου είναι «να εντοπιστούν τα ίχνη των κρουσμάτων έτσι ώστε οι πολίτες να επιστρέψουν στα πράγματα που απολαμβάνουν».

Το πρόγραμμα αυτό κοστίζει στην κυβέρνηση πολλά δισεκατομμύρια λίρες, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Daily Mail. Tα rapid test θα δείχνουν το αποτέλεσμα σε μισή ώρα και δεν θα απαιτείται εργαστηριακή ανάλυση, όπως επισημαίνει το BBC. Eπιπλέον, όπως διευκρινίζει το βρετανικό δίκτυο, τα rapid test απευθύνονται σε άτομα χωρίς συμπτώματα Covid και μπορούν να ληφθούν ακόμη στο σπίτι.

Από τις 9 Απριλίου, τα κιτ θα είναι διαθέσιμα μέσω κοινοτικών ιστότοπων για τεστ Covid που διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές, μέσω υφιστάμενων προγραμμάτων για διεξαγωγή τεστ στο χώρο εργασίας, μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας για παραγγελία κατ’ οίκον και μέσω φαρμακείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook