Του Κώστα Συλιγάρδου

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η χώρα και η κοινωνία δοκίμασε για πρώτη φορά την επέλαση της πανδημίας με επιτυχία.

Το 85% περίπου της Ελληνικής κοινωνίας έδειχνε λίγες εβδομάδες μετά απόλυτα ικανοποιημένο (σε δημοσκοπήσεις) με τον πρωθυπουργό και την ομάδα των ειδικών.

Διότι την ώρα που άλλες πιο  προηγμένες και ισχυρές χώρες ( Ισπανία Ιταλία αλλά και Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία )  θρηνούσαν χιλιάδες  θύματα, εμείς εδώ αποτελούσαμε παγκόσμια φωτεινή εξαίρεση και ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι αφού  με επιτυχία περνούσαμε χωρίς μεγάλες  απώλειες αυτό τον εφιάλτη.

Τούτο με έκανε να εκφράσω  δημόσια τις ευχαριστίες μου στον πρωθυπουργό όπως ακόμα και πολιτικοί του αντίπαλοι ή ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έπρατταν.

Κάτι που βέβαια κάποιοι “καλοπροαίρετοι” μου καταλόγισαν, λες και είχα διαπράξει κάποιο έγκλημα και μου το χρέωσαν χωρίς βέβαια εγώ να έχω κάποιο όφελος από την κίνηση μου αυτή να “εκτεθώ” κάνοντας απλά ότι καθένας μας καθημερινά κάνει, δηλαδή απλά εκφράζοντας την γνώμη μου και κάποιοι τις ευχαριστίες τους.

Σήμερα θα τολμήσω να κάνω ξανά το ίδιο.

Μόνο που βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν θα πω ότι μπορεί το πρώτο ημίχρονο να το κερδίσαμε πανηγυρικά, το δεύτερο όμως φαίνεται πως θα το χάσουμε με βαρύ σκορ.

Οι αιτίες φυσικά πολλές.

Γιατί η νίκη μπορεί να έχει ένα πατέρα αλλά η ήττα στην Ελλάδα συνήθως είναι ορφανή και εδώ στην περίπτωση μας, μόνο ορφανή που δεν είναι.

Κυβέρνηση,αντιπολίτευση, επιστήμονες και κοινωνία δυστυχώς έχασαν την μπάλα τις τελευταίες 14 εβδομάδες.

Ο καθένας με τον τρόπο του.

Όμως για να είμαστε δίκαιοι η ευθύνη βαρύνει αυτόν που κυβερνά και νομίζω ότι τώρα ο λογαριασμός δείχνει να πηγαίνει στην κυβέρνηση που εισπράττει ότι θέρισε.

Τον Φεβρουάριο σας έλεγα και από δω και από την ραδιοφωνική εκπομπή μου, ότι έχουμε μπροστά μας το πιο βαθύ σκοτάδι.

Και ναι οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν.

Σήμερα θα σας πω ότι ο λογαριασμός από την συνθήκη αυτή, θα πληρωθεί με βαρύ τίμημα απ’ όλους, και φυσικά κυρίως από τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα.

Δεν ξέρω αν θα υπάρξει παράταση ή πέναλτι σε τούτο τον αγώνα.

Ξέρω μόνο και το βλέπετε και όλοι εσείς ότι ο αγώνας δεν εξελίσσεται καθόλου καλά και τώρα δείχνει ότι θα πάει ακόμα χειρότερα(για όλους μας).
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook