Ένα γλυκό κέντημα μόνο με ένα πακέτο φύλλο κρούστας και λίγο χαλβά του μπακάλη. Και ναι, η μους τρώγεται και μόνη της.

Υλικά

Για τη μους
Για το σερβίρισμα

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
500 ml κρέμα φυτική
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
100 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
150 γρ. χαλβά του μπακάλη, θρυμματισμένο
150 γρ. ταχίνι
125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200γρ. χαλβά του μπακάλη, θρυμματισμένο
κουβερτούρα τριμμένη

Διαδικασία

Για τη μους: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χαλβά και το ταχίνι. Χτυπάμε για λίγο επιπλέον μέχρι να πήξει η μους.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθούν σε κάποια σημεία η κουβερτούρα με τη μους, όχι να ενσωματωθούν εντελώς. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί λίγο.

Για τα καλαθάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε 12 φύλλα στον πάγκο μας με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά μας. Τα κόβουμε πρώτα κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά οριζόντια σε άλλες 3, για να πάρουμε 9 παραλληλόγραμμα «μαντηλάκια».

Παίρνουμε 12 ραμκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) ή ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για μάφιν και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λάδι. Αλείφουμε με λάδι ένα-ένα τα μαντηλάκια και τα τοποθετούμε ανά τέσσερα, το ένα πάνω στο άλλο, στρίβοντας κάθε φορά λίγο τα φύλλα ώστε να κάνουν μύτες. Με κάθε τέτοια τετράδα καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά των ραμκέν δημιουργώντας 12 καλαθάκια.

Τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε τα καλαθάκια με τη μους διακοσμώντας από πάνω με θρυμματισμένο χαλβά και τριμμένη κουβερτούρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook