Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος και για την κλοπή πίνακα του Φρανς Χολς από άλλο μουσείο – Τα έργα δεν έχουν ανακτηθεί

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για δύο ξεχωριστές υποθέσεις κλοπής πινάκων των Ολλανδών μετρ της ζωγραφικής Βίνσεντ Βαν Γκογκ και Φρανς Χαλς από μουσεία που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας της COVID-19.

«Σήμερα το πρωί οι συνάδελφοί μου συνέλαβαν έναν 58χρονο στην Μπάαρν τον οποίο υποψιαζόμαστε ότι έκλεψε δύο πίνακες του Φρανς Χαλς και του Βαν Γκογκ», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάρεν Βόντερ σε δήλωση μέσω βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τον ύποπτο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε πως οι πίνακες δεν έχουν ανακτηθεί και κάλεσε το κοινό να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες τυχόν διαθέτει για το πού βρίσκονται τα έργα αυτά.

Πέρυσι τον Μάρτιο κλέφτες έκλεψαν τον πίνακα του Βαν Γκογκ «Lentetuin» ή «Spring Garden», που ανάγεται στο 1884 και αναπαριστά τον κήπο ενός πρεσβυτερίου στο Νούενεν, από το μουσείο Singer Laren στην πόλη Λάρεν, κοντά στο Άμστερνταμ.

Πέντε μήνες αργότερα, κλέφτες διέρρηξαν ένα μικρό μουσείο κοντά στην Ουτρέχτη και διέφυγαν με έναν πίνακα του μετρ της ολλανδικής «χρυσής εποχής» Φρανς Χαλς.

Η αξία του έργου, «Two Laughing Boys», που ανάγεται στο 1626, εκτιμήθηκε από έναν αναλυτή στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Είχε κλαπεί δύο φορές προηγουμένως, την πιο πρόσφατη τον Μάιο του 2011 από το ίδιο μουσείο. Η αστυνομία το ανέκτησε αργότερα εκείνη τη χρονιά αφού συνέλαβε τέσσερις άνδρες που είχαν επιχειρήσει να το πουλήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook