Η διανομή των self test στους πολίτες θα γίνει απο τα φαρμακεία σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης

Με ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων γνωστοποιεί ότι παρελήφθησαν οι πρώτες ποσότητες των self test για τον κορωνοϊό, τα οποία θα προωθηθούν στα φαρμακεία, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διανομή θα γίνεται σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει ορίσει η κυβέρνηση. Όπως έχει γίνει γνωστό η αρχή θα γίνει απο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται πως για την παραλαβή του self test είναι αναγκαία η καταχώρηση του ΑΜΚΑ και η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα στην αρχή θα “ανοίξει” μόνο για τα ΑΜΚΑ εκπαιδευτικών και μαθητών, οπότε οι υπόλοιποι πολίτες προς το παρόν δεν έχουν λόγο να πηγαίνουν στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψηφιακή πλατφόρμα αναμένεται να “ανοίξει” τις επόμενες ώρες και το πλέον πιθανό είναι η διανομή των self test απο τα φαρμακεία των Χανίων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ξεκινήσει απο Πέμπτη ή Παρασκευή.

Η ανακοίνωση 

“Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων βρίσκεται πολλές δεκαετίες στο πλευρό του επιστήμονα φαρμακοποιού, σταθερά κι αθόρυβα δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σας ενημερώνουμε ότι ως η μοναδική φαρμακαποθήκη του νομού μας και μια από τις μεγαλύτερες της Κρήτης, συμμετέχουμε στην αποθήκευση και διανομή των self test σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται δίχως κανένα οικονομικό όφελος για το Συνεταιρισμό, αντιθέτως κινητοποιούμε το σύνολο των δυνάμεων μας για να εξασφαλίσουμε τις παραδόσεις των test με ταχύτητα κι αξιοπιστία.

Το κέρδος μας θα είναι η συμβολή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας και η έξοδος από την υγειονομική κρίση το συντομότερο δυνατόν.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών έχει ήδη παραλάβει τα πρώτα self-test, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας θα τα προωθήσει άμεσα στα φαρμακεία. 

Τα τεστ θα είναι διαθέσιμα για το κοινό διαμέσου των φαρμακείων μόλις ενεργοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα, στη οποία θα δηλώνεται το ΑΜΚΑ του ενδιαφερόμενου και η διανομή θα γίνεται πάντα σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει ορίσει η κυβέρνηση.”

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook