Παραδοσιακό πιάτο του Λατίου από την λεγόμενη «κουζίνα του φτωχού»
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
- 1 πατάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μπέικον
- 3 πράσινες πιπεριές
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 σκελ. σκόρδο
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. κάπαρη
- Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
- Μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια (να βγουν περίπου 8) και αλατοπιπερώστε το. Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε τα πρώτα 4 κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα, βάλτε τα σε ένα ταψί και συνεχίστε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Βήμα 2: Βγάλτε και το υπόλοιπο κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίξτε το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέστε τις πιπεριές και αφήστε τις να σοταριστούν για περίπου 2 λεπτά, ρίχνοντας λίγο θυμάρι και ρίγανη.
Βήμα 3: Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.