Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00 επιστημονική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η Αδιανόητη Επανάσταση που πέτυχε».

Η Επανάσταση εξ επόψεως της ψυχολογίας των εξεγερθέντων, με παράλληλη προσπάθεια απόπειρας σκιαγράφησης της ψυχολογίας των ανθρώπων που ενέπνευσαν και κυρίως, πραγματοποίησαν την Επανάσταση. Ένα θέμα που δεν είναι τόσο προσιτό και συνειδητό στη σημασία του, καθώς οι ήρωες ισορροπούσαν πάνω από την άβυσσο, περπατώντας συχνά σαν μεθυσμένοι πάνω στα φθαρμένα σχοινιά της πραγματικότητας και της Ιστορίας. Πολύς λόγος έχει θησαυριστεί για τις κοινωνικο-ιστορικές προκείμενες που στάθηκαν καθοριστικές για την Επανάσταση σπάνια, όμως, γίνεται λόγος για τους φθαρτούς, αντιφατικούς και συχνά, σκοτεινούς ανθρώπους που πραγματοποίησαν το αδιανόητο!  

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Κυριάκος  Βλασσόπουλος, Ψυχοθεραπευτής – Ομαδικός Αναλυτής, με θέμα: «“Τότες εταραχτήκανε τα σωθικά μου, και έλεγα πως ήρθε ώρα να ξεψυχήσω” (Σολωμός): Η αγωνία του “ανθρώπινου θηρίου” στον εγκλεισμό του Μεσολογγίου», Νίκος Ι. Χουρδάκης, Ψυχολόγος – Ψυχαναλυτής, «“Η Αδιανόητη Επανάσταση που πέτυχε”: Απόπειρα σκιαγράφησης της ψυχολογίας των ανθρώπων που ενέπνευσαν και πραγματοποίησαν την Επανάσταση του 1821».

Χαιρετισμό θα απευθύνει o Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, ενώ τον συντονισμό της Εκδήλωσης θα έχει η Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Θεολόγος – Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ.

Η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για εκπαιδευτικό υλικό προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook