Το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να εξαλειφθεί η περιττή λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα καθώς και οι τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτό. 

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν ακμή πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά προϊόντα για να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν το δέρμα τους.

Αν αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα η Alexa Chung σου έχει τη λύση.

«Μεγαλώνοντας αγόραζα προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής, αλλά αυτά ερέθιζαν το έκζεμά μου. Τότε έπαιρνα συνταγογραφούμενα προϊόντα για να διαχειριστώ τις εξάρσεις του εκζέματος, αλλά αντίστοιχα επηρεαζόταν η ακμή. Λόγω αυτής της διχοτομίας, μου γεννήθηκε μια εμμονή με την εύρεση προϊόντων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον τύπο δέρματός μου», αποκάλυψε σε συνέντευξή της.

Δεν θέλει να χρησιμοποιεί ένα εκατομμύριο προϊόντα και gadgets καθημερινά για να δει αποτελέσματα. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η περιποίηση του δέρματος ευδοκιμεί από τη συνέπεια. Δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα 10 βημάτων εάν γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να την ακολουθήσετε», πρόσθεσε.

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να αποτελείται από δύο έως τρία προϊόντα – που χρησιμοποιούνται με συνέπεια – αλλά πάντα να περιλαμβάνει SPF. «Είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του ερυθρότητας και τη διατήρηση μιας λαμπερής επιδερμίδας», λέει.

Η ρουτίνα περιποίηση της αποτελείται από ενυδατικά, θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά για το δέρμα, ενώ για να καταστείλει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό και να απομακρύνει τα στίγματα προτείνει με έμφαση το skin icing.

Το skin icing,  είναι μια κρυοθεραπεία κατά την οποία το δέρμα μας εκτίθεται σε εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες για ορισμένα λεπτά. Αυτή η διαδικασία έχει ευεργετικά οφέλη για την επιδερμίδα μας αφού καταπραΰνει την ερυθρότητα, σφίγγει το δέρμα, γίνεται σωστή απολέπιση και ελέγχεται η εμφάνιση των κηλίδων.

Πηγή: govastileto.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook