Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στο Ηράκλειο με το θέμα πώλησης του λιμανιού της πόλης να είναι στο επίκεντρο.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης που ξεκίνησε τις συναντήσεις από την Λότζια όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. 

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους κ.κ. Πλακιωτάκη και Λαμπρινό αποτέλεσε η υπόθεση πώλησης του λιμανιού της πόλης με τον Υπουργό να δεσμεύεται απέναντι στον Δήμαρχο Ηρακλείου πως δεν πρόκειται να περάσει σε ιδιώτη αλλά και ότι θα προχωρήσει η διαδικασία της παραχώρησης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμένα στην δημοτική με βάση την συμφωνία που έχει γίνει".

Στην συνέχεια βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου  συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην καλή και αποδοτική συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο για τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε μνεία στο μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και τα αναπτυξιακά έργα του νησιού και τόνισε την κοινή, διαχρονική διεκδίκηση για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας πως κοινός στόχος είναι ο ΒΟΑΚ να φτάσει μέχρι τη Σητεία.    

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε πως πάγια θέση της Περιφέρειας αλλά και όλων των φορέων είναι πως το ενετικό λιμάνι ανήκει στους πολίτες και δεν μπορεί να δοθεί στους επενδυτές. Τόνισε δε ότι ζήτησε από τον Υπουργό να χρηματοδοτηθούν από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης τα έργα για τα Λινοπεράματα, για να μεταφερθούν στην Κορακιά όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες και να υπάρξει κοινή διεκδίκηση για πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από τους πόρους της δίκαιης μετάβασης. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δράση του μεταφορικού ισοδυνάμου και τη σημασία της για την Κρήτη, ειδικά για τους επιχειρηματίες και τους αγρότες, ενώ αναφέρθηκε και στο σκοπό της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Ηρακλείου, ξεκαθαρίζοντας πως στην παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου θα εξαιρεθεί το ενετικό λιμάνι. Σε ότι αφορά τη χερσαία ζώνη στο Μαλεβίζι, το λιμένα Λινοπεραμάτων αλλά και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τα Λουτρά, τόνισε πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι να μην συμπεριληφθούν στη διαδικασία παραχώρησης. 

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, και στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. 

Κατά την διάρκεια της ημέρας ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook