Το «τούνελ» τελειώνει σχεδόν σε ένα μήνα…

Στην περίοδο της επανεκκίνησης του τουρισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, τοποθέτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας την οριστική και καθολική άρση του lockdown.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα». Συμφώνησε δε ότι δεν είναι δυνατό να ισχύσουν διαφορετικά μέτρα για τους κατοίκους της Ελλάδας σε σχέση με αυτά που θα ζητηθούν από τους τουρίστες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επανέναρξη του τουρισμού θα συμπαρασύρει το lockdown.

Στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, υποστήριξε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε. Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης».

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» δήλωσε.

Νίκος Παπαθανάσης: Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους

Μετά το Πάσχα αναμένεται και η επανεκκίνηση της εστίασης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η επανεκκίνηση της εστίασης αναμένεται αμέσως μετά το Πάσχα, σε εξωτερικούς χώρους.

Τόνισε δε ότι τα self tests μετά τα σχολεία θα διοχετευτούν στους εργαζόμενους του λιανεμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook