Ο εισαγγελέας «πατώντας» πάνω σε μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα, ζήτησε την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης για ένα ακόμη εξάμηνο καθώς επίσης να δικαστεί η 36χρονη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που στοιχειοθετούν τον ανθρωποκτόνο πρόθεση της 36χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, τον Ιούλιο του 2020.

Ο εισαγγελέας «πατώντας» πάνω σε μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα, ζήτησε την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης για ένα ακόμη εξάμηνο καθώς επίσης να δικαστεί η 36χρονη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Είναι σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη και εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι επικίνδυνη να διαπράξει νέα παρόμοια εγκλήματα» επισημαίνει ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι ξεκάθαρος ο ανθρωποκτόνος  δόλος της κατηγορουμένης.

Αυτό επειδή η 36χρονη είχε λεπτομερές εγκληματικό σχέδιο και έστησε ενέδρα στην Ιωάννα, ενώ η ποσότητα καυστικού υγρού που της έριξε και οποία επαρκούσε για τη θανάτωση της.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να επισημαίνει πως η κατηγορουμένη μετά το έγκλημά της «συνέχισε τη ζωή της σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Θανάσιμη εχθρός

Σχετικά με τα κίνητρα της 36χρονης ο εισαγγελέας επισημαίνει πως  «θεωρούσε ότι το θύμα ήταν θανάσιμη εχθρός της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Στα τέλη του 2019 άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο εξόντωσής της. Αργότερα το μένος της μεγεθύνθηκε και την ώθησε στην οριστική απόφαση εξολόθρευσης της».

Σε άλλο δε σημείο της πρότασής του, ο εισαγγελέας επισημαίνει πως η 36χρονη, την στιγμή της επίθεσης στην Ιωάννα, δεν της μίλησε «για να την αιφνιδιάσει και να μην μπορεί να αντιδράσει». Η κατηγορουμένη «την περιέλουσε ακαριαία, από κοντινή απόσταση με σοβαρή ποσότητα του μεγάλης επικινδυνότητας πυκνού τοξικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της».

Αρρωστημένη ζήλια

Όπως ανέφερε στον εισαγγελέα η 36χρονη απέκτησε μια αρρωστημένη σχέση με την Ιωάννα, ενώ υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως θα προκαλούσε τόσο μεγάλη ζημιά.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Η 36χρονη υποστήριξε ακόμη πως δεν σκόπευε να σκοτώσει την Ιωάννα και πως δεν γνώριζε «το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά». Όπως είπε πίστευε ότι θα προκαλούσε κάποιο τραύμα. «Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή», ανέφερε η κατηγορουμένη.

Πλέον, μετά την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης, το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί με βούλευμά του για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook