Ειδικός αναλυτής εξηγεί τον τρόπο δράσης των εκτελεστών.

Καταδίωξη θρίλερ λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνέβη χθες στον Κηφισό όπου το σκούτερ χαμηλού κυβισμού στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι κατάφερε και ξέφυγε από τις μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Συγκεκριμένα, χθες οι κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν στην αστυνομία πως οι δράστες της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ επέβαιναν σε ένα σκούρο σκούτερ και πως ο άνδρας που τράβηξε το πιστόλι και πυροβόλησε τον δημοσιογράφου, φορούσε στρατιωτική φόρμα.

Μηχανάκι παρόμοιο με αυτό της περιγραφής των κατοίκων, εντοπίστηκε λίγο αργότερα να κινείται στον Κηφισό. Ακολούθησε καταδίωξη από ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά ο οδηγός της μηχανής κατόρθωσε να εξαφανιστεί στα στενά προς Άγιας Άννης, στο Ρέντη.

Λίγη ώρα αργότερα, άλλη ομάδα αστυνομικών κατάφερε να εντοπίσει το μηχανάκι στην ίδια περιοχή. Στο σκούτερ επέβαινε ένα άτομο το οποίο και προσήχθη στην Ασφάλεια. Τελικά αποδείχθηκε πως ο προσαχθής δεν επέβαινε στο σκούτερ που αρχικά καταδίωξαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ στον Κηφισό και αφέθηκε ελεύθερος.

Επέβαιναν οι εκτελεστές στο μηχανάκι που καταδίωξαν οι αρχές; ίσως δεν μάθουμε ποτέ. 

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε πως το 9αρι της δολοφονίας ήταν «καθαρό». 

Στο μεταξύ ο ειδικός στον βαλλιστικό έλεγχο Γιώργος Ραυτογιάννης μίλησε για τις έρευνες που γίνονται, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ και το όπλο που χρησιμοποίησαν.

Ο κ. Ραυτογιάννης είπε: «Φαίνεται να είναι μία επαγγελματική δουλειά. Πέραν των επαναλαμβανόμενων πυροβολισμών που φαίνεται να ξεκίνησαν από απόσταση, γιατί έχουμε μία ευστοχία 6 στις 12 που σημαίνει ότι τον πυροβόλησαν από μία απόσταση προκειμένου να τον καθηλώσουν, να τον αιφνιδιάσουν και στη συνέχεια πήγαν από πάνω και τον εκτέλεσαν. Και πρέπει να χρησιμοποίησαν και σιγαστήρα.

Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα ξέρουμε το διαμέτρημα του όπλου και τον αριθμό των καλύκων. Είναι σημαντικό γιατί συνάγεται ο τύπος και το είδος του όπλου. Οι 12 κάλυκες δείχνουν ένα κοινό πιστόλι 9 χιλιοστών. Εκτιμώ ότι πρέπει να είναι parabellum από τον αριθμό των καλύκων.

Πέραν του ηθικού αυτουργού, εάν και εφόσον υπάρχει, ήταν αυτοί οι δύο, οι οποίοι αφού εκτέλεσαν το σχέδιο, κάπου είχαν αφήσει ένα όχημα διαφυγής και με αυτό έφυγαν. Η όλη πράξη, όπως κινήθηκε, δείχνει ότι είναι μία πράξη η οποία έχει παραγγελθεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές υποθέσεις με ανάλογο τρόπο».

Τις τελευταίες ώρες ερευνώνται όλους όσους έχουν ενοχλήσει τα δημοσιεύματα του Καραϊβάζ. Είχε ανοιχτές κόντρες με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πρώην και νυν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook