Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος Μαλεβιζίου

Μια καινοτόμο επιλογή στον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων θα εφαρμόσει από αυτήν τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα αποκομιδής «πόρτα – πόρτα» που έχει καταρτιστεί από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου. Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα με στόχο να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Το καθημερινό ραντεβού με το απορριμματοφόρο 

Από αυτήν τη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου καλούνται να εναποθέτουν έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα θα πρέπει να είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου θα βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας θα συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αλμπαντάκης «Στόχος είναι να αλλάξουν οι όροι αποκομιδής και να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής, μια προσπάθεια όμως που απαιτεί την πλήρη συνεργασία των πολιτών. Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου για να επεκταθεί στη συνέχεια. Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου μας έχει καθορίσει την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου και είμαι σίγουρος πως η νέα αυτή προσπάθεια θα βρει τη θετική ανταπόκριση των δημοτών. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρει κάποιος να τηρήσει την ώρα της αποκομιδής θα πρέπει με δική του ευθύνη να μεταφέρει τα απορρίμματά του σε σημεία όπου υπάρχουν κάδοι ή να τα βγάζει έξω από την πόρτα του το επόμενο πρωί».

Τονίζεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα ξεκινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά του όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook