Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Για το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι για δύο λόγους ήταν λάθος «πρώτον, διότι το ερώτημα ήταν δύσκολο. Τι να ρωτήσεις το λαό; Αν πρέπει να εφαρμοστεί το PSI;», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να θέτουν απλά και κατανοητά ερωτήματα.
Ο δεύτερος λόγος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είναι ότι τα δημοψηφίσματα είναι «ανάθεμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Θ. Πάγκαλος μίλησε στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ και για τον νέο πρωθυπουργό «Ο κ. Παπαδήμος είναι αποδεκτός με αισθήματα ικανοποίησης και με κάποια ελπίδα για το μέλλον και αυτό είναι θετικό. Έχει τεράστια πείρα από την δραστηριότητα του στο εξωτερικό στην ΕΚΤ και έχει άνετη προσωπική πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων».

Τόνισε ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν ενσυνείδητα το καθήκον τους. Το κάθε κόμμα υπηρετεί με τον δικό του τρόπο τα συμφέροντα της πατρίδας».

Για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου, ο Θ. Πάγκαλος σχολίασε ότι ήταν «λογική και όχι εξωφρενική», ενώ ξεκαθάρισε: «εγώ δεν είμαι πολιτικός αρχηγός και ούτε έχω το ψώνιο να γίνω».

Ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, που επεσήμανε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θέμα διαδοχής του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook