Ελλάδα και Ιταλία κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών στις διεθνείς αγορές.

Μόνο που στην τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας επέδρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διακύμανση των συνεδριάσεων, αφού οι εξελίξεις από το πολιτικό μέτωπο στις δύο χώρες, με χρονική σειρά πρώτα η έγκριση του προϋπολογισμού λιτότητας από την ιταλική Γερουσία, που είναι και το πρώτο βήμα για μια άμεση επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου μέσω μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Ρώμη και κατόπιν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας στην Αθήνα, ήταν παράγοντες ικανοί να προκαλέσουν … ανακούφιση στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια.

Σε αυτό το κλίμα προστέθηκε η ανακοίνωση θετικών στοιχείων στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε πέραν πάσης πρόβλεψης το Νοέμβριο και τόνωσαν περαιτέρω την ψυχολογία των αγορών.

Στο κλείσιμο ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,19% στις 12.154 μονάδες, ο S&P κέρδισε ποσοστό 1,95% στις 1.264 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε με άνοδο 2,04% στις 2.679 μονάδες.

Νωρίτερα στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,85% στις 5.545 μονάδες, ο DAX με κέρδη 3,22% στις 6.057 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 2,76% στις 3.149 μονάδες.

Ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο τερμάτισε 3,7% υψηλότερα, με τις τράπεζες να κερδίζουν κατά μέσο όρο 8%.

Το ευρώ τέλος ενισχύθηκε στα 1,3755 έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook