Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα.

Έφτασε η στιγμή της απονομής της δικαιοσύνης για το διπλό φονικό στα Ανώγεια που συντάραξε την Κρήτη και όχι μόνο, με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη,  τον περασμένο Μάιο.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την προηγούμενη Δευτέρα (5/4), ωστόσο οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν αναβολή της δίκης λόγω του ότι μέλη της οικογένειας Ξυλούρη δεν μπορούν να παρευρεθούν και ούτε έχουν νομιμοποιήσει τους δικηγόρους λόγω προβλημάτων υγείας. Επικαλέστηκαν δε δυσκολίες διότι τα Ανώγεια είναι σε “βαθύ κόκκινο”. Η υπεράσπιση είχε διαφωνήσει με το παραπάνω αίτημα.

Εν τέλει, μετά από απόφαση του δικαστηρίου, απορρίφθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναβολή, ωστόσο έγινε δεκτή η διακοπή του Δικαστηρίου που συνεχίζεται σήμερα.

Η δίκη μάλιστα ξεκίνησε με την εξέταση των μαρτύρων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, θα καθίσει ο 30χρονος γιός του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη στις 2 Μαίου 2020.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου εκείνο το μοιραίο βράδυ μετά την Πρωτομαγιά, στο Περαχώρι Ανωγείων με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές συμβαίνει συμπλοκή μεταξύ του Μανώλη, γιού του Λευτέρη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη με τον πρώτο να γρονθοκοπά τον δεύτερο.

Και οι δύο επιστρέφουν σπίτια τους . Συγγενείς και φίλοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε προσπάθησαν να αποτρέψουν το κακό. 

Εξοργισμένος ο Γιώργος Ξυλούρης – παρά τις προσπάθειες των συγγενών του – βγαίνει οπλισμένος στον δρόμο, και πηγαίνει στο σπίτι του Καλομοίρη, όπου συναντά τον  Λευτέρη Καλομοίρη,  ο οποίος προσπαθεί να τον συγκρατήσει και ηρεμήσει.  Ακολουθεί πάλη στην διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Ξυλούρης πλήττει με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι.

Εκείνη την στιγμή φτάνει και ο 30χρονος γιός του Καλομοίρη, ο οποίος βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο, τραβά το πιστόλι και πυροβολεί επτά φορές τον Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος πέφτει και αυτός νεκρός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook