Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών του Ηρακλείου στην πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθερού σημείου διενέργειας rapid test που θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση.

Η μονάδα ελέγχου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ σύντομα θα λειτουργήσει ακόμα ένα στην Χανιώπορτα. Τα δωρεάν rapid test, διενεργούνται καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του σταθερού σημείου διενέργειας rapid test η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μέχρι λίγο πριν την 1.00 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί σε rapid test 160 άτομα. Στην Πλατεία Ελευθερίας έδωσαν το παρόν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη αλλά και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά : «Σε συνεργασία με τον επικεφαλής των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Μαματζάκη, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, την 7η ΥΠΕ  και την Περιφέρεια Κρήτης ,προχωρήσαμε  στον ορισμό του σημείου με την τοποθέτηση οικίσκου, όπου οι δημότες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην διενέργεια  rapid test. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας».

Μέχρι στιγμής οκτώ είναι τα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά και ενημερώθηκαν ώστε να ακολουθηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook