Η απάντηση της Μαρίας Θεοδωρίδου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα παιδιά
Οι εκδηλώσεις θρομβώσεων και θρομβοπενίας μετά το εμβόλιο της AstraZeneca απασχόλησε για μία ακόμα φορά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορονοϊού. Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι πρόκειται για σπάνια περιστατικά και αναφέρθηκε στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Είπε ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό θρόμβωσης, καθώς και με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000. Τόνισε ότι το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων με την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πάνω από 380.000 δόσεις AstraZeneca έχουν γίνει στη χώρα μας και μόνο μία περίπτωση έχει αναφερθεί στον ΕΜΑ, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου. Επανέλαβε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 30 ετών και ότι δεν ενδείκνυται λήψη αντιπηκτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό. 

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού, θέμα που όπως είπε θα απασχολήσει στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά ανέφερε οτι οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για εμβόλιο στα παιδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook