“Κάποιοι” θέλουν να τιμήσουν την επιχείρηση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών του Γ’ Ράιχ στην Κρήτη – Έντονος προβληματισμός για αυτή την  αμφιβολου προέλευσης πρωτοβουλία.

Προβληματισμό  προκαλεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η δημοσίευση στο διαδίκτυο μιας αφίσας στην επίσημη σελίδα του European Paratroopers Association (Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές) όπου αναφέρεται ότι το διάστημα από  17-23 Μαΐου, θα τιμήσουν με άλματα αλεξιπτωτιστών, την συμπλήρωση 80 χρόνων απο την απόβαση του Τρίτου Ράιχ στην Κρήτη και την κατάκτηση της!

Αν μη τι άλλο πρόκειται για κάτι που σε πρώτο χρόνο ξαφνιάζει και δημιουργεί άσχημα συναισθήματα… Η εκδήλωση έχει την ονομασία “Kreta Memorial”, ενώ όπως αναφέρεται (δίκην κακόγουστης φάρσας) θα περιλαμβάνει (άκουσον άκουσον) πτώσεις Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών που, τιμώντας την απεχθή  δράση των Γερμανών ναζί πριν από 80 χρόνια στην Κρήτη θα πραγματοποιήσουν συμβολικά, πτώσεις στο Μάλεμε!

Η ταυτότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης European Paratroopers Association που έχει και επιμέρους οργανώσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, παραμένει άγνωστη, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν για αυτή την πρωτοβουλία τους έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους, αρχές. 

Η συγκεκριμένη μάλιστα οργάνωση χρησιμοποιεί σύμβολα που παραπέμπουν σε ναζιστικά σύμβολα ενώ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι θα απονεμηθούν μετάλλια στους συμμετέχοντες. Υπάρχει μάλιστα και αντίτιμο 365 ευρώ για τους συμμετέχοντες!

Ήδη, σε διάφορες σελίδες στο Facebook ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς με κάποιο τρόπο, έχει γίνει γνωστή αυτή η πρόθεση της άγνωστης και αμφιβόλου προέλευσης, οργάνωσης.

Σε κάποια οι αναφορές να εστιάζουν στα εγκλήματα των Ναζί στην Κρήτη και στα Χανιά:

Σε κάθε περίπτωση μένει να διπιστωθούν οι προθέσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας που σίγουρα αποτελεί ντροπή και αλλοιώνει τον ιστορικό αγώνα των Ελλήνων και των Κρητικών κατά των κατακτητών. Έως τότε, μάλλον σαν κακόγουστη φάρσα πρέπει να εκληφθεί…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook