Όπως καταγγέλει η δημοσιογράφος Φανή Καλαθάκη 65χρονος άνδρας, παρά τις εκκλήσεις του στο ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ, πέθανε αβοήθητος από τον κορονοϊό μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Φανής Καλαθάκη, ο 65χρονος άνδρας νόσησε από κορονοϊό και παρότι ζητούσε βοήθεια σε επικοινωνία με γιατρούς του ΠΑΓΝΗ, δεν την έλαβε ποτέ με αποτέλεσμα να αφήσει στο σπίτι του την τελευταία πνοή του. 

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η δημοσιογράφος, ο άνδρας ηλικίας 65 χρονών νόσησε από τον κορονοϊό και μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του ζητήθηκε να μείνει σε καραντίνα στην οικία του για 14 ημέρες όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και παρότι επικοινώνησε με γιατρό του ΠΑΓΝΗ εκείνος αδιαφόρησε - σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει η Φανή Καλαθάκη.

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου Φανής Καλαθάκη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: 

"Κατ'αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αντιλαμβάνομαι στο μέτρο που μπορώ τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας υπό συνθήκες covid. Όμως αυτό που μού μεταφέρεται είναι τρομερό για την οικογένεια ενός ανθρώπου που πέθανε αβοήθητος αργά χθες το βράδυ από κορονοϊό. Η ιστορία του έχει ως εξής: νοσεί πριν από περίπου 2 εβδομάδες και λαμβάνει την οδηγία να το περάσει στο σπίτι του, πράγμα που κάνει. Το Σάββατο όμως νιώθει την κατάστασή του να επιβαρύνεται και ενώ του είχε πέσει ο πυρετός των προηγούμενων ημερών, ξαφνικά ανεβαίνει πάλι.

Τηλεφωνεί στο ΠΑΓΝΗ και ρωτάει έναν γιατρό αν πρέπει να πάει εκεί. Του απαντάει πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη και να παραμείνει στο σπίτι. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του χειροτερεύει κι άλλο και ξαναπαίρνει τηλέφωνο στο ΠΑΓΝΗ. Το σηκώνει ο ίδιος γιατρός τον οποίο ενημερώνει γι'αυτό, για να εισπράξει την απάντηση "καλά όλη μέρα με εσάς θα ασχολούμαστε; Μείνετε σπίτι". Έκλεισε το τηλέφωνο ο άνθρωπος αποκαρδιωμένος. Η Κυριακή τον βρήκε ακόμα χειρότερα αλλά δεν τόλμησε να ξαναπάρει. Την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνθρωπος πέθανε στο σπίτι του χωρίς να ασχοληθεί κανείς από το νοσοκομείο μαζί του.

Δεν επιβάρυνε καθόλου το σύστημα, δεν έφαγε το χρόνο κανενός. Ξαναλέω ότι κανείς δεν θέλει να βρίσκεται στη θέση των γιατρών και των νοσηλευτών αυτό το διάστημα. Και είναι σίγουρο ότι έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Όμως ένας άνθρωπος μόλις 65 χρονών, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έφυγε έτσι, γιατί από την εξάντληση ενός γιατρού δεν αξιολογήθηκε σωστά η περίπτωσή του. Ή γιατί τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν αυστηρή αξιολόγηση -ακόμα και δια τηλεφώνου- για να κατανείμουν σωστά τις δυνάμεις τους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα των νοσηλειών. Η λύση είναι μία, ΛΕΦΤΑ για την υγεία".


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook