Διαπίστωση και καταγραφή των εμφανών και πιθανών υποβρύχιων ζημιών στον προβλήτα.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί η προγραμματισμένη αυτοψία στο λιμάνι της Σούδας απο Ειδικό λιμενολόγο Μηχανικό και συνεργείο εξειδικευμένων δυτών που ήρθαν απο την Αθήνα για την διαπίστωση και καταγραφή των εμφανών και πιθανών υποβρύχιων ζημιών στον προβλήτα, από την ισχυρή πρόσκρουση του πλοίου Πελαγίτης.

Στην αυτοψία επίσης παρέστη κλιμάκιο μηχανικών του Λιμενικού Χανίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο (και πολιτικό μηχανικό) Δημήτρη Βιριράκη, καθώς και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας και της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου.

“Όλοι συμφωνήσαμε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και έτι πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν, βάσει μελέτης που πρέπει άμεσα να συνταχθί και να εγκριθεί, όπως η νομοθεσία προβλέπει. Ο χρόνος επισκευής δυστυχώς θα είναι μερικοί μήνες, ευχόμαστε όλοι μας για το ταχύτερο δυνατόν. Το μόνο παρήγορο είναι η πρώτη διαπίστωση ότι ο προβλήτας δεν έχει ζημιές κάτω από την στάθμη της θάλασσας που θα έκανε το έργο επισκευής του πιο δύσκολο και πιο χρονοβόρο. Επίσης, ότι δεν υπήρξε τραυματισμός η απώλεια ζωής από την δυνατή πρόσκρουση (ως γνωστόν καταστράφηκε και έπεσε στο έδαφος στύλος φωτισμού). Αρχίζει από σήμερα αγώνας δρόμου για το Λιμενικό Ταμείο Χανίων κι ελπίζουμε να κερδίσουμε το στοίχημα…¨, επεσήμανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook