Ο ίδιος άνθρωπος έχει ξανασυλληφθεί και καταδικαστεί για τον ίδιο λόγο

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη ιδιοκτήτης σκυλιών στο Χορδάκι Ακρωτηρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «χρόνια τώρα ο σύλλογός μας ασχολείται με περιστατικά βαριάς παθητικής κακοποίησης σκύλων από το συγκεκριμένο άτομο, ενώ πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες που μας έχουν γίνει από τουρίστες και περιπατητές.

Δεκάδες ζώα – τα οποία είναι πλέον γνωστά ως τα “βαρελόσκυλα στα Σειτάν Λιμάνια“- βρίσκονται συνέχεια αλυσοδεμένα σε ερημικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, χωρίς φαγητό και νερό, γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, με αυτιά φαγωμένα από τις μύγες και υπομένουν στωικά τη μοίρα τους και όλα έχουν τον ίδιο κηδεμόνα ή μέλος της οικογένειας αυτού.

Το Φεβρουάριο του 2019,εκδικάστηκε μία από τις υποθέσεις, όπου του ορίστηκε ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πέρυσι το καλοκαίρι, σε καταγγελία συμπολίτη μας, καθώς  βρέθηκαν άλλοι δύο αλυσοδεμένοι σκύλοι σε άθλιες συνθήκες ,αυτοί  παραχωρήθηκαν  από τον κηδεμόνα και υιοθετήθηκαν.

Πριν λίγο καιρό λάβαμε νέες καταγγελίες για την ύπαρξη νέων σκύλων στο παλιό λατομείο της περιοχής.

Δύο εθελόντριες του συλλόγου μας, μετέβησαν στο σημείο για αυτοψία και εντόπισαν ένα σκύλο με φαγωμένα αυτιά σε άθλιες συνθήκες, οπότε καταθέσαμε εκ νέου αναφορά στην αστυνομία.

Σήμερα, (χθες Τρίτη) κλιμάκιο του ΑΤ Χανίων, υπό την καθοδήγηση του Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων κου Γ. Μαστραντωνάκη, μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν τρεις σκύλους στο λατομείο, ενώ σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν άλλοι δύο σκύλοι σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζει απτόητος την κακοποίηση των ζώων του-παρόλο που έχει καταδικαστεί.

Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook