Η ευνοϊκή αλλαγή που φέρνει η πανδημία για τους ταξιδιώτες

Μέχρι πρότινος, δηλαδή πριν την εμφάνιση της πανδημίας που έφερε σοκαριστικές αλλαγές στην καθημερινότητα της παγκόσμιας κοινότητας, οι κρατήσεις στα ταξίδια -για μεταφορά και διαμονή– ευνοούσαν περισσότερο τις επιχειρήσεις με τους ταξιδιώτες να πληρώνουν το «τίμημα» αρκετές φορές ενός αναπάντεχου γεγονότος, μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής στον προγραμματισμό κλπ.

Η Covid-19 φαίνεται ότι αναδιαμορφώνει το πεδίο της ευελιξίας στις κρατήσεις, μετά από απαίτηση όλο και μεγαλύτερου ποσοστού του ταξιδιωτικού κοινού που είναι πρόθυμο να αρχίσει και πάλι να ταξιδεύει. Όπως αναφέρει το Travelpulse.com η δημιουργία ευελιξίας σε μελλοντικές κρατήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τους παρόχους ταξιδιών, στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη, και τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι η βιομηχανία ακούει και ανταποκρίνεται. Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο, η American Airlines, η Delta και η United πήραν τη μεγάλη απόφαση για την οριστική εξάλειψη των τελών αλλαγής κράτησης.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει το ίδιο, με επτά στους 10 ταξιδιώτες να δηλώνουν ότι θα αναζητήσουν ευελιξία τους επόμενους 12 μήνες με τη μορφή ταξιδιωτικής ασφάλισης και προστασίας ταξιδιού, πλήρεις ακυρώσεις και επιστροφές χρημάτων αναφορικά με τις κρατήσεις μεταφοράς και διαμονής.

Επίσης, πολλά είναι και τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία και μηχανές αναζήτησης που προσφέρουν τώρα την επιλογή φιλτραρίσματος των προτεινόμενων ακινήτων ανάλογα με το εάν προσφέρεται δωρεάν ακύρωση, με λεπτομέρειες σχετικά με την προστασία ταξιδιού, καθώς και τις πολιτικές αναβολής που αποτελούν κρίσιμο μέρος του ταξιδιού στην εποχή της πανδημίας.

Αυτή η αλλαγή στις προσδοκίες των ταξιδιωτών, αναφέρει το άρθρο, θα ωθήσει και άλλους παρόχους να ακολουθήσουν το ίδιο, διασφαλίζοντας ότι οι ευέλικτες κρατήσεις αποτελούν μέρος πια της υπηρεσίας τους. Την ίδια ώρα η τεχνολογία θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας (αλλά και μετά), με τους ταξιδιώτες να καθησυχάζονται από την ικανότητα να διαχειρίζονται εύκολα τα σχέδιά τους μέσω ίντερνετ και έξυπνων συσκευών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook