Μπλεξίματα με τον Νόμο για συνταξιούχο γιατρό από τα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα συνταξιούχος οδοντίατρος από τα Χανιά αποφάσισε (για δικούς της λόγους) να ασχοληθεί με την ομοιοπαθητική, δεχόμενη σε δικό της χώρο πελάτες και εισπράττοντας από αυτούς χρήματα χωρίς απόδειξη.

Η υπόθεση περιπλέκεται αφενός γιατί η συνταξιούχος εξέταζε τους πελάτες σε χώρο (εντός του Δήμου Χανίων) που δεν ήταν αδειοδοτημένος και η ίδια δεν τον είχε δηλώσει. Αφετέρου διότι η ίδια, ως οδοντίατρος δεν ήταν στα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Το κυριότερο όμως, δεν εδικαιούτο να κάνει ομοιοπαθητική και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πελάτες. Αυτό γιατί, η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ιατρούς να προσφέρουν υπηρεσίες στην ομοιοπαθητική, υποστηρικτικά, μόνο σε ό,τι αφορά την ειδικότητα του εκάστοτε ιατρού και ποτέ σε άλλες ειδικότητες.

Η συγκεκριμένη οδοντίατρος, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν παρείχε υπηρεσίες ομοιοπαθητικής, τουλάχιστον σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Flashnews.gr, μόνο στην ειδικότητα της οδοντιατρικής.

Μετά από διαδικασία που ακολουθήθηκε από την αστυνομία, η συνταξιούχος γιατρός συνελήφθη κατηγορούμενη για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και για άλλες παραβάσεις που άπτονται με τον παράνομο χώρο που δέχονταν τους πελάτες αλλά και για φορολογική διαφυγή, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook