Κρατήστε τη συνταγή, θα την κάνετε κάθε εβδομάδα!

Υλικά

6-7 γκοφρέτες
400 γρ. λευκή κουβερτούρα
120 ml γάλα
100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα
360 ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά

Διαδικασία

Βάζουμε σε μπεν μαρί τις σπασμένες γκοφρέτες για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψή τους. Με μαρίζ ή κουτάλα, ανακατεύουμε καλά και σπάμε τα μεγάλα κομμάτια. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 26 εκ., στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Στο μπολ που χρησιμοποιήσαμε για μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι τα δύο υλικά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.

Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πάστα, για περίπου 1 λεπτό. Κάνουμε μια παύση για 2 λεπτά και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι να έχουμε μια υφή σαν φυστικοβούτυρο με κομματάκια.

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα (η οποία έχει έρθει στη θερμοκρασία δωματίου) και την πάστα από τα αμύγδαλα, ομογενοποιούμε, μεταφέρουμε στη φόρμα με τις γκοφρέτες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook