Η επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στα Χανιά για τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Ιταλικοί στρατώνες, μεταφορά του Πολεμικού Μουσείου στο φρούριο του Φιρκά και ενεργειακή αυτάρκεια της 115 Π.Μ., περιλάμβανε μεταξύ άλλων η ατζέντα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή που επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά.

Ο κ. Στεφανής εξέφρασε τη θετική στάση του υπουργείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του Πολεμικού Μουσείου σε όροφο των στρατώνων του Φιρκά και να δρομολογηθεί η παράδοση των ιταλικών στρατώνων στον δήμο προκειμένου το κτίριο να γίνει το νέο δημαρχείο των Χανίων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της 115 Π.Μ στα Χανιά δηλώνοντας πως η μείωση της καταναλωσης ενός ενεργοβόρου στρατοπέδου αφήνει θετικό ενεργειακό αποτύπωμα και στην κοινωνία των Χανίων. Μάλιστα χαρακτήρισε τη μοίρα στην 115 Π.Μ ως την καλύτερη μοίρα των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή τη στιγμή, τόσο γιατί έχει εξαιρετικό προσωπικό όσο και γιατί έχει πολύ σημαντικό οπλικό σύστημα.

Ο δήμαρχος που υποδέχτηκε στο δημαρχείο τον κ. Στεφανή ευχαρίστησε με τη σειρά του την ηγεσία του υπουργείου για τη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα των Χανίων και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει και μένουν ακόμα να γίνουν.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας συνεχίστηκε με ξενάγηση στους χώρους του Φρουρίου Φιρκά όπου θα στεγάσει το υλικό του πολεμικού Μουσείου. Εκεί συναντήθηκε και με τους βουλευτές Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσο Βολουδάκη.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός επισκέφθηκε το κατεστραμμένο κτίριο των ιταλικών στρατώνων το οποίο ο δήμος Χανίων διεκδικεί για να στεγάσει εκεί το νέο δημαρχείο.  

Κλείνοντας την επίσκεψή του ο υπουργός θα συναντήσει συμφοιτητές του απο την σχολή Ευελπίδων που υπηρετούν στα Χανιά.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook