Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, σε περίπου δυο μήνες δεν θα υπάρχει, πλέον, πρόβλημα με την επάρκεια εμβολίων.

«Ο κορονοϊός θα γίνει σαν την εποχική γρίπη» – «Το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει από όλες τις παραλλαγές»

Παράλληλα, ο Μπουρλά προβλέπει ότι μέσα στο φθινόπωρο, η ζωή των πολιτών θα επιστρέψει εντός της γνωστής καθημερινότητας «διότι ο κορονοϊός θα γίνει σαν την εποχική γρίπη».

Τέλος, ο Μπουρλά τονίζει ότι «το εμβόλιο της εταιρίας του προστατεύει από όλες τις παραλλαγές της Covid-19».

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα, ενώ σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Tον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook