Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με τη Μονή Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων.

Αιτία ότι η Μονή Γουβερνέτου θέλει να μετατρέψει σε “άβατο” μια μεγάλη έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων επιδιώκοντας να εγκαταστήσει καθεστώς «Αγίου Όρους» σε μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Ένα μέρος που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και ειδικά το φαράγγι του Καθολικού, που βρίσκεται βόρεια της Μονής.

Αυτή η “άτυπη” απαγόρευση που επιβάλλουν οι μοναχοί της Μονής Γουβερνέτου και το θέμα που αναδείχτηκε (όχι άδικα) από το Flashnews.gr αρχίζει και βγάζει προς τα έξω, “ιστορίες” που σίγουρα προξενούν εντύπωση και διαθέτουν πρόσφορο έδαφος για σχολιάσμό.

Σε μια από αυτές, μια γνωστή κρητικιά (ο πατέρας της οποίας μάλιστα είναι γνωστός αθλητικός παράγοντας σε πόλη της Κρήτης), που παντρεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι θέλησε μαζί με τον σύζυγό της να βγάλει φωτογραφίες της λεγόμενης “next day” του γάμου της, επιλέγοντας το φαράγγι του Καθολικού που βρίσκεται ακριβώς μετά τη Μονή Γουβερνέτου.

Τα όνειρά τους για αυτή την πρωτοβουλία τους κατέληξαν στο κενό, αφού συνάντησαν δύο μοναχούς της Μονής Γουβερνέτου οι οποίοι τους απαγόρευσαν να κατευθυνθούν στο φαράγγι (περνώντας αναγκαστικά από τον εξωτερικό χώρο της Μονής), με τη δικαιολογία ότι “θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τους Μοναχούς”.

Το ζευγάρι που ήταν ευπρεπώς ντυμένο (φορώντας δηλαδή γαμπριάτικο κοστούμι και νυφικό) τονισε στους Μοναχούς ότι ήθελε πολύ να βγάλει φωτογραφίες μέσα στο πανέμορφο φαράγγι, χωρίς να θέλει να προσβάλλει κανέναν, αλλά η άρνηση των δύο μοναχών ήταν σταθερή και …αδιάλλακτη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι και όχι σε ώρα ακατάλληλη…

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι σαφές ότι έχουν γίνει πολλά. Διότι, όπως τόνισε η πρόσφατη ανακοίνωση της Μονης Γουβερνέτου, οι όποιες  απαγορεύσεις προκύπτουν “για λόγους και μόνο αποτροπής και αποφυγής τέλεσης έκνομων ενεργειών. Είμαστε κατ’ επανάληψη μάρτυρες προσπαθειών λαθραίων ανασκαφών, λαθροθηρίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τέλεσης σατανιστικών τελετών, αλλά και ύποπτων βραδινών και μεταμεσονύκτιων συναντήσεων, οι οποίες υποβαθμίζουν την περιοχή, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της και αποϊεροποιούν την ταυτότητά της”.

Ωστόσο επειδή είναι σαφές ότι τα “χλωρά δεν πρέπει να καίγονται μαζί με τα ξερά” αποτελεί τουλάχιστον υπερβολή το να απαγορεύεις σε ευπρεπείς πολίτες να απολαύσουν το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Σημειώνεται επίσης οτι το περιστατικό με το νεόνυμφο ζευγάρι συνέβη πέρυσι, στην “καρδιά” του καλοκαιριού οπότε δεν ίσχυε καμία απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. Αυτό το αναφέρουμε διότι στην πρόσφατη ανακοίνωση της Μονής τονίζεται ότι “έχουν παρατηρηθεί κατ’ επανάληψη φαινόμενα συνωστισμού κατά τις εξορμήσεις πολυάριθμων συμπολιτών μας σε όλη την περιοχή μας (από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα) οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού”.

Από κει και πέρα το θέμα πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί και να διευθετηθεί από τους αρμόδιους φορείς, διότι βρισκόμαστε κοντά στο καλοκαίρι και ενώπιον της τουριστικής περιόδου…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook