Η καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.067 κρούσματα για σήμερα, 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 824 άτομα είναι διασωληνωμένα. 

Στο προσκήνιο βρέθηκε σήμερα το άνοιγμα των malls, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων (για την Γ’ Λυκείου), ωστόσο όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, οι ειδικοί άναψαν… κόκκινο στο σενάριο αυτό και μένει να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι στις ανακοινώσεις.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 3.067 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, με την Αττική να καταγράφει 1.398, δηλαδή και πάλι σχεδόν τα μισά.

Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 425, η Λάρισα 99, η Αχαΐα 81 και η Κοζάνη 61 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ως συνήθως, βρέθηκαν οι καθηγητές Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

26.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Πέφτει ο δείκτης θετικότητας

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ.

«26.000 τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας» είπε η καθηγήτρια, λέγοντας ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 5,3.

«Η όποια χαλάρωση τη στιγμή αυτή, που ο ιός είναι παντού, θα αυξήσει την επιδημιολογική επιβάρυνση», συμπλήρωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών είπε ακόμη, τονίζοντας από την άλλη πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορονοϊού.

«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», είπε ακόμα με νόημα, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά… κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.

Δείτε live:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook