Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά  εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του στην ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών»

Αναφέρει μεταξύ άλλων  η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ανθούσης Δημήτριος, Κουμάκη Αλεξία και Μαριανάκης Στυλιανός. 

Αναλυτικά το κείμενο: 

“Η ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών» είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και καλούσε σε «εκδηλώσεις τιμής» στην Κρήτη στις 17-22 Μάη,  για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί πρόκληση απέναντι στον κρητικό λαό που υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κρήτη από τους Γερμανούς χιτλεροφασίστες τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι μια ακόμη ενέργεια που –εκτός των άλλων- εντάσσεται στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, παρουσιάζοντας τους θύτες ως θύματα.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι δε θα τους περάσει. Ο κρητικός και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γράψει με το αίμα του ανεξίτηλα την Ιστορία και τη δράση του ενάντια στο φασισμό και κανείς δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά  δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια όπως την παραπάνω. Καμία άδεια δεν πρόκειται να δώσει για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα παραχαράκτη της Ιστορίας να μας προκαλεί μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καλούμε την α/θμια Τ.Δ., τους μαζικούς φορείς και το λαό της Κρήτης να ορθώσουν φραγμό απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες. Να κάνουν καθαρό στον οποιονδήποτε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Ανθούσης Δημήτριος 

Κουμάκη Αλεξία 

Μαριανάκης Στυλιανός”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook