Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor\’s (S&P), σε σημερινή του ανακοίνωση έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας (ΒΒΒ-) «υπό αρνητική επιτήρηση».

Όπως αναφέρεται \”λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, η S&P τοποθέτησε το ουγγρικό χρέος στο ΒΒΒ- υπό αρνητική επιτήρηση\”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας έγινε \”απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας\”.

Η \”αρνητική επιτήρηση\” είναι πιο αυστηρό μέτρο σε σχέση με την \”αρνητική προοπτική\” του οίκου αξιολόγησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας και η S&P θα ανακοινώσει μια απόφαση ύστερα από μερικές εβδομάδες.

Η απόφαση της S&P ακολουθεί μια μέρα μετά από αυτή του οίκου αξιολόγησης Fitch, που μείωσε σε \”αρνητική\” από \”σταθερή\” που ήταν την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της ουγγρικής οικονομίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook