Στην τελετή θα βρίσκονται 30 άτομα μεταξύ των οποίων και τρεις Γερμανοί συγγενείς.

Τις τελικές λεπτομέρειες για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και τα ονόματα των 30 καλεσμένων που θα παρευρεθούν στην τελετή το Σάββατο έδωσαν στη δημοσιότητα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου θα περπατήσουν δίπλα στο φέρετρο του.

Οι πρίγκιπες Κάρολος, Άντριου, Έντουαρντ και η πριγκίπισσα Άννα, καθώς και οι εγγονοί του πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, θα ακολουθήσουν το τροποποιημένο Jaguar Land Rover στον σχεδιασμό του οποίου είχε συμμετάσχει και ο ίδιος ο Δούκας, που θα μεταφέρει το φέρετρο προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνσδορ. 

Στην τελετή θα βρίσκονται 30 άτομα μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρει το BBC και τρεις Γερμανοί συγγενείς.

Το ενδυματολογικό πρωτόκολλο προβλέπει οι παρευρισκόμενοι να φορούν παλτό με μετάλλια, ή καθημερινό φόρεμα, αλλά όχι στρατιωτική στολή.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας, όπως χρήση μάσκας και κοινωνική απόσταση, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ θα κάθεται μόνη.

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε ότι το πλάνο έχει τροποποιηθεί ώστε να ληφθούν υπόψη οι τρέχουσες οδηγίες για τη δημόσια υγεία, αλλά οι τελετουργικές πτυχές της ημέρας έχουν οριστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δούκα του Εδιμβούργου. Τόνισε δε ότι η βασίλισσα δυσκολεύτηκε πολύ να καταλήξει στην επιλογή των φιλοξενούμενων.  

Την ημέρα της κηδείας, το φέρετρο θα μεταφερθεί στην Κρατική Είσοδο του Κάστρου του Ουίνσδορ. Θα τοποθετηθεί στο όχημα Jaguar Land Rover και θα μεταφερθεί σε μικρή απόσταση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν όλα πίσω από το φέρετρο. Η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα περπατήσουν στην πρώτη σειρά, ακολουθούμενοι από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τον πρίγκιπα Άντριου.

Στην τρίτη σειρά θα βρίσκονται ο Γούιλιαμ και ο Χάρι αλλά δεν θα περπατούν δίπλα δίπλα καθώς ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο ξάδερφός τους Πίτερ Φίλιπς.

Ο αντιναύαρχος Σερ Τιμ Λόρενς και ο Κόμης του Σνόουντον θα βρίσκονται στην επόμενη σειρά, ακολουθούμενοι από μέλη του προσωπικού του δούκα.

Η βασίλισσα θα μετακινηθεί με μία Bentley στο τέλος της πομπής και θα εισέλθει στο παρεκκλήσι από πλαϊνή πόρτα.

Η λίστα με τα 30 άτομα

-Βασίλισσα Ελισάβετ

-Ο πρίγκιπας της Ουαλίας

-Η Δούκισσα της Κορνουάλης

-Ο Δούκας του Κέιμπριτζ

-Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

-Ο Δούκας του Σάσεξ

-Ο Δούκας του Γιορκ

-Η πριγκίπισσα Βεατρίκη

-Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι

-Η πριγκίπισσα Ευγενία

-Ο Τζακ Μπρουκσμπανκ

-Ο κόμης του Ουέσσεξ

-Η Δούκισσα του Ουέσσεξ

-Η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ

-Ο Βισκάουντ Σέβερν

-Η πριγκίπισσα Άννα

-Ο Αντιναύαρχος Τίμοθι Λόρενς

-Ο Πίτερ Φίλιπς

-Η Ζάρα Τιντάλ

-Ο Μάικ Τιντάλ

-Ο Κόμης του Σνόουντον

-Η Λαίδη Σάρα Τσάτο

-Ο Ντάνιελ Τσάτο

-Ο Δούκας του Γκλόστερ

-Ο Δούκας του Κεντ

-Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα

-Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν

-Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης

-Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ

-Η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook