Με όλες τις τιμές που προσήκουν σε έναν ανώτατο στρατιωτικό και στον σύζυγο της βασίλισσας της Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Η τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ, παρά την αναμφίβολη μεγαλοπρέπειά, προσαρμόστηκε στις επιταγές της πανδημίας και θα παραστούν μόλις 30 άτομα. 

Ο θάνατος του 99χρονου πρίγκιπα Φιλίππου σε ηλικία 99 ετών αφήνει, αναμφίβολα, δυσαναπλήρωτο κενό στην 94χρονη Ελισάβετ, που επί 73 χρόνια μοιράστηκε μαζί του τα προβλήματα της οικογένειάς τους αλλά και τα βάρη του Στέμματος. Ίσως η βασίλισσα Ελισάβετ να ζει σήμερα την χειρότερη μέρα της μακρόχρονης ζωής της. Μετά από εφτά και πλέον δεκαετίες θα πει για τελευταία φορά αντίο σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο.

Η κηδεία του βασιλικού συζύγου θα τελεστεί το απόγευμα του Σαββάτου (στις 15.00 τοπική ώρα, 17.00 ώρα Ελλάδος) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Τα προσωπικά αντικείμενα του Δούκα του Εδιμβούργου και τα παράσημα του από το Βασιλικό Ναυτικό έχουν ήδη τοποθετηθεί στο παρεκκλήσι για την τελετή. 

Οι λεπτομέρειες της τελετής έχουν σχεδιαστεί  στις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα Φιλίππου, ωστόσο έγιναν κάποιες προσαρμογές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι προσκεκλημένοι στην κηδεία θα είναι μόνο 30, όλοι θα φορούν μάσκες και θα κρατούν τις αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο κοινό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook