Ο πρίγκιπας Φίλιππος «έφυγε» την περασμένη Παρασκευή, 09.04.2021, μόλις δυο μήνες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, βυθίζοντας στο πένθος την επί 73 χρόνια σύζυγό του, Βασίλισσα Ελισάβετ, την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην Βρετανία, με την ζωή του να είναι «κομμένη και ραμμένη» για ταινία. Έφυγε από την Ελλάδα μέσα σε ένα καφάσι. Έζησε τραγωδίες. Παντρεύτηκε την Βασίλισσα Ελισάβετ. Είχε μια μητέρα που δεν έζησε, αλλά και ρόλο στον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνας. Σήμερα, το «νησί» τον αποχαιρετά…

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο, που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 100 χρόνια ζωής. Και μπορεί τα πάντα να γίνονται με βάση το πρωτόκολλο, ωστόσο, για τη σύζυγό του, βασίλισσα Ελισσάβετ, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, δεν παύει να είναι ένας τελευταίος αποχαιρετισμός στον αγαπημένο τους άνθρωπο. 

Με ενός λεπτού σιγή και κανονιοβολισμούς αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν την τελετή έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ…

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει για τελευταία φορά αντίο στον επί 73 χρόνια σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο. Ίσως η Βασίλισσα Ελισάβετ να ζει σήμερα την χειρότερη μέρα της μακρόχρονης ζωής της.

Ο θάνατος του 99χρονου πρίγκιπα Φιλίππου σε ηλικία 99 ετών αφήνει, αναμφίβολα, δυσαναπλήρωτο κενό στην 94χρονη Ελισάβετ, που επί 73 χρόνια μοιράστηκε μαζί του τα προβλήματα της οικογένειάς τους αλλά και τα βάρη του Στέμματος.

Ξεκίνησε η πομπή προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Κατά σειρά στην πομπή βρίσκονται: Πριγκίπισσα Άννα, Πρίγκιπας Κάρολος, Πρίγκιπες Άντριου και Εδουάρδος, Χάρι, Πίτερ Φίλιπς και Ουίλιαμ, ο σύζυγος της Πριγκίπισσας Άννας, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού Σερ Τίμοθι Λόρενς και ο γιος της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, κόμης του Σνόουντον.

Στο τέλος της πομπής είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας του Φιλίππου, ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πρίγκηπα, καθώς και 4 άτομα που εργάζονταν στις υπηρεσίες του.

Παρελήφθη το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου για να ξεκινήσει η κηδεία του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Το φέρετρο μεταφέρθηκε με ένα πράσινο Land Rover, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος.

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα:

Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

Το πράσινο Land Rover έφτασε στο Κάστρο του Ουίνδσορ για να παραλάβει το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου και να το μεταφέρει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τροποποιήθηκε ειδικά για την ημέρα και επρόκειτο για επιθυμία του πρίγκιπα Φιλίππου. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στα σχέδια μετατροπής του Land Rover.

Σε στάση προσοχής και με σκυμμένα κεφάλια οι στρατιωτικοί που βρίσκονται στο Κάστρο του Ουίνδσορ αποτίουν φόρο τιμής και περιμένουν να αποχαιρετίσουν τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ίσως η Βασίλισσα Ελισάβετ να ζει σήμερα την χειρότερη μέρα της μακρόχρονης ζωής της. Μετά από 73 χρόνια θα πει για τελευταία φορά αντίο στον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο.

Όπως λένε πηγές από το Παλάτι λίγο πριν το φέρετρο με την σορό του αναχωρήσει για το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η Ελισάβετ θα μείνει μόνη της μαζί του για λίγο. 

Το Μπάκινγχαμ αργά το βράδυ της Παρασκευής έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία που δεν είχε δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και είναι από μια ευτυχισμένη στιγμή του ζευγαριού στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Είναι ένα από τα μέρη που λάτρευε το βασιλικό ζεύγος. Εκεί τους άρεσε να περπατούν και να κάνουν πικ νικ. Στην Βασίλισσα άρεσε τόσο πολύ η περιοχή που ονομάζεται Coyles of Muick που έδωσε αυτό το όνομα σε ένα από τα αγαπημένα της σκυλιά.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» την 39χρονη Δούκισσα του Κέιμπριτζ την στιγμή που έφτανε στο Κάστρο του Ουίνδσορ για την τελετή.

Η Κέιτ Μίντλετον έφτασε μόνη της στην εκκλησία, αφού ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ θα συμμετέχει στο τελετουργικό της κηδείας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έτσι αποχαιρέτησε για πάντα τον Πρίγκιπά της

Μετά από 73 χρόνια, η Βασίλισσα Ελισάβετ λέει για τελευταία φορά αντίο στον επί 73 χρόνια σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο. Όπως λένε πηγές από το Παλάτι λίγο πριν το φέρετρο με την σορό του αναχωρήσει για το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η Ελισάβετ θα μείνει μόνη της μαζί του για λίγο.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν σύμφωνα με την DailyMail ότι η Βασίλισσα ήταν η επιτομή της αξιοπρέπειας όλες αυτές τις ημέρες αφού παρά το προχωρημένο της ηλικίας της επέμενε να επιβλέψει όλες τις προετοιμασίες για την σημερινή ιδιαίτερα οδυνηρή για εκείνη τελετή.

Το Μπάκινγχαμ αργά το βράδυ της Παρασκευής έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία που δεν είχε δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και είναι από μια ευτυχισμένη στιγμή του ζευγαριού στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Είναι ένα από τα μέρη που λάτρευε το βασιλικό ζεύγος. Εκεί τους άρεσε να περπατούν και να κάνουν πικ νικ. Στην Βασίλισσα άρεσε τόσο πολύ η περιοχή που ονομάζεται Coyles of Muick που έδωσε αυτό το όνομα σε ένα από τα αγαπημένα της σκυλιά.





Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από την νύφη τους την Κόμησσα Σόφι του Γουέσεξ το 2003. Την διάλεξε η ίδια η Βασίλισσα για να αποχαιρετίσει τον Πρίγκιπα της καρδιάς της. Το ζευγάρι είναι χαμογελαστό και χαλαρό σε στιγμές μεγάλης ευτυχίας.

Η συγκινητική ανάρτηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook