Αφού έγραψαν συνθήματα στην πόρτα προχώρησαν προς τη Μονή Γουβερνέτου 

Τελευταία ενημέρωση 17.00

Την καγκελόπορτα στον δρόμο που οδηγεί προς τις εγκαταστάσεις της Μονής άνοιξαν άτομα τα οποία συμμετείχαν στη συνέλευση και στη συνέχεια στη διαμαρτυρία για τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφορικά με τον δρόμο που οδηγεί στη Μονή και στο φαράγγι του Καθολικού. 

Πρόκειται για περιπατητές και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατάφεραν να παραβιάσουν την καγκελόπορτα που έχει τοποθετηθεί πριν τη Μονή και να προχωρήσουν προς τα πάνω γράφοντας μάλιστα και συνθήματα στην πόρτα. 

Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε ένα δέντρο κοντά στην Μονή, μέχρι που αποχώρησαν υπο την παρακολούθηση των αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αφού πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συνέλευση έξω από το πάρκινγκ της Αγίας Τριάδας, στην οποία συμμετείχαν 50-60 άτομα, όλοι μαζί ξεκίνησαν να ανεβαίνουν προς τη μονή Γουβερνέτου πεζή. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή Γουβερνέτου μετατρέπει σε ”άβατο”, μια έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πόλο έλξης πολλών επισκεπτών ειδικά στο φαράγγι του Καθολικού.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Flashnews.gr για το πέτρινο τοιχίο που κατασκευάστηκε στην αρχή του δρόμου προς την Μονή, (στον Κουμαρέ) σε απάντηση της Μονής, υπήρχε η παραδοχή πως σκοπός είναι το κλείσιμο του δρόμου, και όπως αναφερόταν «η πρόσβαση στην περιοχή της Μονής από τη δύση μέχρι και την ανατολή του ήλιου δε θα επιτρέπεται στο εξής».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook