Επιστολή στο Υπ. Παιδείας με παρατηρήσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία Λυκείων και λοιπών βαθμίδων εκπαίδευσης

Στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων αναφέρει:

"Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, μετά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων της χώρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε συγκεκριμένες παραλείψεις και προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων και την προφύλαξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει:

1. Διεύρυνση του ηλικιακού ορίου (16-18 ετών) που υπάρχει για την προμήθεια των self-test, από το 15ο έτος ηλικίας, ώστε να καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
2. Αντίστοιχη διεύρυνση και για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και πρόβλεψη για το μεγάλο εύρος ηλικίας ενήλικων μαθητών που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ.
3. Πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ), που απασχολείται στις σχολικές μονάδες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
4. Ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ως άνω βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.
5. Άμεση πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληπτικών τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
6. Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
7. Εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών για όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε κάθε σχολική μονάδα να έχει τη δική του καθαρίστρια ή καθαρίστριες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.
8. Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που όλη τη φετινή σχολική χρονιά παρέμειναν ανοιχτές χωρίς την απαιτούμενη επιπρόσθετη στήριξη.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω μέτρα είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν τόσο στα Λύκεια της χώρας, όσο και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης μόλις αυτές επαναλειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς-βοηθητικό προσωπικό και γονείς. 

Πιστεύουμε ότι κατανοήσετε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που σας εκθέσαμε και θα μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή τους.

Σας ευχαριστούμε."
 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook