«Προβληματική» η συντήρηση του φωτισμού στον Οδικό Άξονα της Κρήτης

Χάρη στην παρατηρητικότητα και στην άμεση αντίδραση διερχόμενων από τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ο Αποκόρωνας, ίσως να γλίτωσε από μια ακόμη καταστροφική πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής δύο κοπέλες ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ρέθυμνο προς Χανιά, στο ύψος των Βρυσών αντιλήφθηκαν μια φωτιά στην άκρη του δρόμου.

Άμεσα σταμάτησαν και ευτυχώς που είχαν και ένα μπουκάλι νερό με το οποίο έσβησαν την φωτιά η οποία είχε εκδηλωθεί δίπλα σε χόρτα και κλαδιά.

Όμως τους προκάλεσε απορία το ότι φαινόταν σαν να καιγόταν ένα μεγάλο πλαστικό υλικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, επρόκειτο για πλαστικό κάλυμμα της λάμπας στύλου φωτισμού που υπάρχει στο σημείο, το οποίο ανεφλέγη λόγω πιθανού βραχυκυκλώματος στο φωτιστικό.

Και πέραν της άμεσης αντίδρασης της γυναίκας, ήταν και τύχη το ότι δεν φυσούσε δυνατά εκείνη την ώρα καθώς είναι δεδομένο πως η φωτιά θα μεταδιδόταν γρήγορα στα παρακείμενα χόρτα.

Όμως με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει και το εύλογο ερώτημα για το κάθε πόσο γίνεται η συντήρηση των στύλων φωτισμού στον ΒΟΑΚ καθώς συχνά έχουν αναφερθεί διάφορα περιστατικά, από στύλους που γέρνουν, φωτιστικά που κρέμονται ξηλωμένα, ή που δεν ανάβουν αφήνοντας τον ΒΟΑΚ στο σκοτάδι.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook