Τι λένε κάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη – Αγανακτισμένοι οι περίοικοι που το πρωί αντικρίζουν μια… άλλη πλατεία

Εικόνες μιας… άλλης  πλατείας από αυτή που έχουν συνηθίσει αντικρίζουν τα πρωινά μετά τα κορωνοπάρτι, οι κάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η δυνατή μουσική, το αλκοόλ που ρέει άφθονο, ο συνωστισμός και τα μηδενικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που επικρατούν τα βράδια, δίνουν τη θέση τους τα πρωινά, στις ακαθαρσίες των «καλεσμένων» που ουρούν παντού, στα σπασμένα μπουκάλια και στα σκουπίδια. 

Την αγανάκτηση τους εξέφρασαν στους δημοσιογράφους οι κάτοικοι της πλατείας από τα συνεχόμενα κορωνοπάρτι, ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας όπου δεν μπορούν να ξεκουραστούν από τις φωνές του κόσμου που διασκεδάζει μέχρι πρωίας. «Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από τη φασαρία, καλούμε την αστυνομία αλλά δεν έρχονται ποτέ γιατί έχει εκατοντάδες κόσμο», τονίζουν μεταξύ άλλων κάτοικοι της πλατείας.

Σκουπιδότοπος η πλατεία Αγίου Γεωργίου 

Βρώμα και δυσωδία, είναι οι δυο πρώτες λέξεις που ξεστόμισαν οι περίοικοι στη πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη, νωρίς το πρωί, όταν αντίκρισαν το χάλι που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεαροί που διασκέδασαν σα να μην υπάρχει κορωνοϊός για τρίτη σερί βραδιά.

Μια τόση δα πλατεία σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πρωτεύουσας, που αποτελούσε διαχρονικά στέκι καλλιτεχνών και διανοούμενων, από τον χώρο του θεάτρου, μετετράπη μέσα σε μερικά 24ωρα και χωματερή και δημόσιο ουρητήριο, με τους επισκέπτες να κάνουν την ανάγκη τους στο κέντρο της, εκεί όπου δεσπόζει ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμένους έρωτες και τους τέσσερις φανούς.

Το 2014 μετά την ανάπλαση της πλατείας, άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά εστιατόρια, μπαρ και καφέ μετατρέποντας την σε μια από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας, ωστόσο την εποχή του κορωνοϊού με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά η πλατεία έγινε κέντρο διερχομένων που δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία της, ούτε όμως και τους περίοικους που υποφέρουν κάθε βράδυ από την ηχορύπανση που προκαλείται από τα ηχεία των «φτιαγμένων» Ι.Χ που παρελαύνουν.

Κάθε πρωί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αλγεινό θέαμα καθώς η πλατεία είναι συνήθως γεμάτη από κάθε λογής σκουπίδια που αφήνουν οι νεαροί πίσω τους. Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας που προκαλείται και από την απουσία της Αστυνομίας, το γεγονός ότι οι τελευταίοι «καλεσμένοι» στο χθεσινοβραδινό κορωνοπάρτι, αποχώρησαν στις 06.00.

kipseli3

kipseli1

Η ΕΛΑΣ «σηκώνει τα χέρια ψηλά», σκέψεις για πρόωρο άνοιγμα της εστίασης

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε ειδικούς για την ανεξέλεγκτη πορεία που έχουν λάβει τα «κορωνοπάρτι» στις πλατείες τόσο της Αθήνας όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ίδια εικόνα, σχεδόν κάθε βράδυ, με αποκορύφωμα τα Σαββατοκύριακα, όπου χιλιάδες κόσμου, χωρίς μάσκες και ο ένας πάνω στον άλλον διασκεδάζουν σε πλατείες και πάρκα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook