Διευκρινήσεις αναφορικά με το τι ισχύει για όσους τουρίστες μπορούν από σήμερα να μπαίνουν στη χώρα, έδωσε, σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με όσους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ και πέντε άλλων χωρών, μπορούν να εισέρχονται από σήμερα στη χώρα χωρίς να παραμείνουν σε υποχρεωτική επταήμερα καραντίνα, η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι ισχύουν όλα τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν και τους Έλληνες πολίτες.

«Πρόκειται για πιλοτικό άνοιγμα σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν αφορά μετακινήσεις εντός της χώρας. Αφορά συγκεκριμένα αεροδρόμια με απευθείας μετακινήσεις των ξένων επισκεπτών στον προορισμό τους. Επαναλαμβάνω ότι όλοι οι ξένοι επισκέπτες υπόκεινται στους περιορισμούς και στα ίδια πρωτόκολλα που ισχύουν και για τους Ελληνες πολίτες. Προφανώς δεν μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε σχετική ερώτηση.

Η νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό τη νέα παράταση των αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εσωτερικού/εξωτερικού (Covid-19 notams), καθώς και τη νέα notam σύμφωνα με την οποία η είσοδος στην Επικράτεια των μονίμων κατοίκων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ, επιτρέπεται χωρίς 7ήμερη καραντίνα:

Α) εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή

Β) στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή, υπό την προϋπόθεση της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook