Δεν μιλούσαν μεταξύ τους.

Μια πολύ προσωπική επιστολή στον πατέρα του, στην οποία υποσχέθηκε να «σεβαστεί τη μοναρχία» έγραψε ο πρίγκιπας Χάρι, λίγο προτού ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κηδεία του παππού του.

Ο 36χρονος δούκας του Σάσεξ, έστειλε την επιστολή στον πρίγκιπα Κάρολο αφότου οι σχέσεις τους «έπιασαν πάτο» μετά την εκρηκτική συνέντευξη του στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο μήνα. Και φυσικά, αποφάσισε να του γράψει γράμμα, καθώς, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ο πατέρας του αρνούνταν να απαντήσει στα τηλεφωνήματά του.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Κάρολος παραμένει «πολύ πληγωμένος» με την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να δώσουν αυτή την αμφιλεγόμενη συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν στο νοσοκομείο.
Στην επιστολή του, ο πρίγκιπας Χάρι «υπογράμμισε τους λόγους που αναγκάστηκε να αφήσει» την θέση του ως ανώτερος βασιλικός για να μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια και είπε ότι θα «σεβαστεί τη μοναρχία», ανέφεραν πηγές στην The Mirror.

Ο δούκας του Σάσεξ, ο οποίος αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του λίγο πριν ταξιδέψει στην Αγγλία για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, «αναγκάστηκε να γράψει επιστολές» μετά από «πλήρη διακοπή της επικοινωνίας» με τον πρίγκιπα Κάρολο, ισχυρίζονται πηγές.

Πρίγκιπας Χάρι και πρίγκιπας Γουίλιαμ στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου


Τι έγραψε στην επιστολή του ο πρίγκιπας Χάρι
Μια βασιλική πηγή είπε στην The Mirror: «Έγραψε μια βαθιά προσωπική επιστολή στον μπαμπά του για να προσπαθήσει να διορθώσει τα πράγματα, αλλά οι εντάσεις εξακολουθούν να είναι μεγάλες και τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακριβώς όπως ήλπιζε. Υπήρξε ένα είδος σιωπηλής συμφωνίας μεταξύ όλων να βάλουν στην άκρη όλα όσα σκέφτονται και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στη στήριξη της βασίλισσας πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Το βασικό συναίσθημα μέσα στη μοναρχία ήταν πως δεν ήταν ούτε η ώρα ούτε το μέρος για να μιλήσουν για τέτοια πράγματα, ειδικά σε μια τόσο συναισθηματική στιγμή για όλους τους εμπλεκόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο μήνα, ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι ένιωθε «πολύ απογοητευμένος» με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, κατηγορώντας τον ότι αρνήθηκε να απαντήσει στα τηλεφωνήματά του και στη συνέχεια «τον έκοψε» οικονομικά, όταν αυτός και η Μέγκαν Μαρκλ μετακόμισαν.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι τώρα μιλάνε ξανά, αλλά πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να δουλέψουμε ακόμη. Νιώθω απογοητευμένος γιατί έχει περάσει κάτι παρόμοιο. Ξέρει τον πόνο αυτό και ο Άρτσι είναι ο εγγονός του. Θα τον αγαπώ πάντα, αλλά έχει γίνει πολύ κακό. Και θα συνεχίσω να θέτω ως μία από τις προτεραιότητές μου την θεραπεία αυτής της σχέσης».

Οικογενειακή σύνοδος κορυφής για Κάρολο, Χάρι και Γουίλιαμ
Χθες, έγινε επίσης γνωστό, ότι ο πρίγκιπας Κάρολος «περπάτησε και συνομίλησε» με τον πρίγκιπα Χάρι στο κάστρο Γουίνδσορ πριν λάβει μέρος σε μια «οικογενειακή σύνοδο κορυφής» με τους δύο γιους του, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Δεν είναι γνωστό τι συζητήθηκε, αλλά μια πηγή είπε ότι ξεκίνησαν το «δύσκολο και μακρύ καθήκον» της μελέτης των συλλυπητήριων επιστολών που εστάλησαν από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook