Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την αύξηση και των κατανομή των οργανικών θέσεων εισαγγελέων στην Αθήνα – Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προστίθενται τρεις αντεισαγγελείς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τέσσερις

Επικύρωσε και τυπικά το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την αύξηση και κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων
στην Αθήνα.

Ειδικότερα, με το νόμο 4786/2021 αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων και ακολούθησε η υπ΄ αριθμ. 7/2021 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων.

Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας διαβίβασε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των αντεισαγγελέων Εφετών κατά 3 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 56.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων Πρωτοδικών αυξάνονται κατά 4 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 59.

Το Ε΄ Τμήμα (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου) αφού επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με την υπ΄ αριθμ. 57/2021 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο και ήδη η γνωμοδότηση έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook