Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου είχε σήμεραη Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια συμμετείχαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και το μέλος Γιώργος Ζερβάκης.
Οι επαγγελματίες του επισιτισμού στο Ηράκλειο έθεσαν το ζήτημα του επιπρόσθετου εξωτερικού χώρου καθώς και το θέμα των περαιτέρω ανακουφιστικών μέτρων από την πλευρά του Δήμου, που ήδη έχει φροντίσει για την διευκόλυνση τους.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη «συζητήσαμε κάποιες παραμέτρους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους. Ένα αίτημα τους ήταν να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός προκειμένου να κάνουν χρήση της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος για επιπρόσθετο εξωτερικό χώρο. Ο Δήμος Ηρακλείου  ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά του διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό προκειμένου αυτή η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα. Παράλληλα έθεσαν και ζητήματα περαιτέρω ανακουφιστικών μέτρων και παροχών τα οποία εξετάζουμε και αξιολογούμε. Για τις περαιτέρω ελαφρύνσεις είναι σαφές ότι για το χρόνο που είναι κλειστά τα καταστήματα με κυβερνητική απόφαση, έχουν απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων. Όταν ανοίξουν, αν χρειαστεί κάτι άλλο θα το εξετάσουμε.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook